Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tuomaristo kevät 2024

Laura Poikolainen

Laura Poikolainen on saanut tanssin peruskoulutuksensa Helsingin tanssiopistossa. Hän valmistui tanssijaksi näyttötutkinnon kautta Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta ja toimi tanssijana Kansallisbaletissa kaudet 2004-2006.
Laura on valmistunut Savonia ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi keväällä 2010 pääaineenaan klassinen baletti. Keväällä 2012 hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta.

Valmistumisensa jälkeen Laura on toiminut päätoimisena tanssinopettajana Helsingin tanssiopistossa opettaen pääasiassa balettia lapsille, teineille ja aikuisille sekä erikoiskoulutusluokan oppilaille.

Kuva: Kimmo Jaatinen

Wilma-Emilia Kuosa

Wilma-Emilia on freelance koreografi, tanssija, näyttelijä, tanssinopettaja ja runoilija Helsingistä. Hän on opiskellut jazztanssin erityisosaajaksi Ranskassa, saavuttaen sekä tanssijan että tanssinopettajan pätevyydet pääaineenaan jazztanssi. Keväällä 2022 Wilma-Emilia valmistui Nizzan Yliopiston tanssitaiteen laitokselta esittävien taiteiden kandidaatiksi pääaineenaan tanssi. Viime vuosien aikana hän on työskennellyt laaja-alaisesti erilaisissa projekteissa kansainvälisesti tutkien jazztanssin juuria Länsi-Afrikassa asti. Tällä hetkellä Wilma-Emilia työstää viidettä teoskonseptia ja kirjoittaa kolmatta kirjaa. Estradin lavalla Wilma-Emilia toivoo näkevänsä tanssia suurella sydämellä, rohkeaa liikkeen tulkintaa ja omaleimaisia koreografioita. @wilma_emilia_kuosa

Susmita Meyer-Rochow

Susmita Meyer-Rochow on oululaislähtöinen tanssija, tanssinopettaja ja varhaiskasvatuksen opettaja.

4-vuotiaana aloitettu tanssiharrastus vei erikoiskoulutusluokkien kautta Kansallisoopperan balettioppilaitokseen, josta hän valmistui tanssijaksi 2013. Valmistumisen jälkeen alkoi monipuolinen ammattitanssijan ura, jonka aikana Susmita on tanssinut niin Kansallisbaletissa kuin freelance-tanssijana baletin klassikkoteoksissa sekä erilaisissa nykytanssiteoksissa ja oopperoissa. Tällä hetkellä hän tanssii pääosin Ballet Finlandin tuotannoissa ja toimii tanssinopettajana Helsingissä.

Tanssikilpailuissa Susmita toivoo näkevänsä rohkeaa ilmaisua ja eläytymistä sekä tanssin iloa. Nauttikaa ja pitäkää hauskaa!
Niina Manninen

Niina Manninen on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta pääaineenaan klassinen baletti. Opetuskokemusta on kertynyt yli 20 vuoden verran. Niina on työskennellyt useissa eri tanssikouluissa ja tällä hetkellä hän toimii tanssikouluyrittäjänä, tanssinopettajana ja koreografina Pirkanmaalla @tanssittava
Niina on myös psykiatrinen sairaanhoitaja ja kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija YAMK. Hän pitääkin työssään tärkeänä, että tanssiminen tukee lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä ja että tanssiminen antaa heille mielen hyvinvointia tukevia minäpystyvyyden kokemuksia.
Estradissa Niina toivoo näkevänsä ennen kaikkea eläytymistä, nauttimista lavalla olosta sekä jokaisen tanssijan iloa ja ylpeyttä omasta osaamisesta!

Katerina Torp

Espoosta kotoisin oleva Katerina suoritti tanssiopintonsa Espoon Tanssiopistolla ja Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella. Valmistuttuaan ammattitanssijaksi hän suoritti baletin jatko-opintoja Bolshoin balettiakatemiassa, Moskovassa, ja sittemmin aloitti uransa Romanian Kansallisbaletissa Cluj-Napocassa. Lisäksi hän esiintyi vierailevana tanssijana kansainvälisissä gaaloissa ja istui mm. ’Attitude’ balettikilpailujen tuomaristossa.


Tällä hetkellä Katerina työskentelee Suomessa ja hän on kartuttanut osaamistaan baletin lisäksi myös nykytanssissa, lattaritansseissa ja kaupallisen tanssin genreissä. Hän on viime vuosina esiintynyt laajasti tanssitapahtumissa ja -festivaaleilla sekä muun muassa Suomen Kansallisoopperan ja -baletin, Ballet Finlandin sekä Kielo Dance Companyn produktioissa. Koreografina hän on lisäksi luonut teoksia mm. Suomen Kansallisbaletille ja Ballet Finlandille.

Tanssi on Katerinalle intohimo, ja rohkeus heittäytyä tanssin vietäväksi on hänen mielestään yksi tärkeimmistä taidoista tanssijan ammatissa. Hän rohkaiseekin jokaista valtaamaan lavan omana upeana itsenään ja pitämään hauskaa.

Tiia Redsven-Heino

Tiia on Hämeenlinnalainen pitkän linjan tanssinopettaja, koreografi ja tanssikouluyrittäjä.

Hän on aloittanut tanssiuransa baletilla 3-vuotiaana ja ylasteiässä lajiksi valikoitui kilpatanssi. Tiia kilpaili siinä menestyksekkäästi SM -ja maajoukkuetasolla kunnes siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2003.
Hän teki kilpatanssin ammattilaistutkinnot sekä vakio- että latinalaistansseissa ja opiskeli samalla tanssinopettajan tutkinnon Oulun AMK:ssa.

23-vuotisen opettajauransa aikana hän on opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia ja laajentanut osaamistani performing arts -lajeihin. Tiia tekee aktiivista tanssivalmennus- ja tuomarointityötä sekä on myös Fdo:n rekisterituomari.

Anastasia Dunets

Anastasia Dunets is a ballet teacher and ballet master. She has graduated from the Vaganova Academy, danced with the Mariinsky Ballet, State Ballet Berlin and Finnish National Ballet. She has been awarded the Pro Dance award in 2006 for her role as Masha in John Neumeier’s The Seagull and in 2015 she was awarded the Order of Lion of Finland for her achievements in the field of art.

During her performing career, Ms.Dunets received a bachelors degree in arts in ballet pedagogy at the Vaganova Ballet Academy. As a professional choreographer, she has worked as an Artistic Director for many choreographic projects in Finland, USA, Costa Rica, and Bulgaria. Ms. Dunets is an honorary guest teacher at international dance programs and a jury member at international ballet competitions in Europe.
Stanislav Belyaevsky
Stanislav Belyaevsky is a former principal dancer of the Mariinsky Theater, Finnish National Opera and of other leading state ballet theaters.

While performing, Mr. Belyaevsky also graduated from the pedagogical faculty of the Vaganova Ballet Academy where he obtained a Bachelor of Arts degree in Ballet Pedagogy. As a ballet teacher, he has taught in the best professional ballet schools in Finland, Canada, and the USA. Stanislav has served as a jury member for international competitions and worked as a guest teacher and choreographer all around the world.

Stanislav is also the Artistic Director of the AfterPetipa Heritage Ballet Productions.

Maija Mustonen

Maija Mustonen on tanssijoiden ja fyysisten taiteilijoiden kanssa työskentelyyn erikoistunut fysioterapeutti. Tällä hetkellä hän kouluttautuu taiteen parissa Tampereen ammattikorkeakoulussa musikaaliartistiksi. Töitä musiikkiteatterin parissa Maija on tehnyt jo muutaman vuoden, viimeisimpänä ensemblerooli Seinäjoen kaupunginteatterin The Addams Family -musikaalissa. Seuraavan kerran Maijan voi nähdä vierailevana näyttelijänä Vaasan kaupunginteatterin musikaalituotannossa, joka saa ensi-iltansa tulevana syksynä.

Monipuolinen tanssiosaaminen on alkanut karttua Maijalle jo nuoresta pitäen, ensin jazzin ja katutanssilajien parissa ja täydentynyt myöhemmin muun muassa nykytanssin, broadwayn ja baletin parissa. Vuosina 2017-2020 hän oli mukana esiintyvässä ja kilpailevassa Lights On Broadway -tanssiryhmässä, jonka valmentajana toimi Suvi Salmi.

Maijaan vaikutuksen lavalla tekee esitys, jossa näkyy teokseen sopivaa tunneilmaisua ja tarinaan eläytymistä, tanssijoita haastavaa monipuolista liikemateriaalia sekä tyylilajin vaatimusten mukaista tanssitekniikkaa. Musikaaliartistina hän arvostaa aina myös musiikin ja rytmiikan huomiointia ja ymmärrystä koreografiassa.

Kuva: Titta Toivanen

Suvi Salmi

Suvi Salmi on rovaniemeläistaustainen, nykyään tamperelaistunut tanssikouluyrittäjä, tanssinopettaja, koreografi ja tanssija.

Hän on aloittanut tanssiharrastuksen 8-vuotiaana Hot Cakes -tanssikoulussa Rovaniemellä ja kilpaillut vuodesta 2000 saakka FDO:n ja IDO:n kilpailuissa sekä Performing Arts-, Street- että Disco-lajeissa. Suvi on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013. Hän on opettanut useita lajeja lapsista aikuisiin ja valmentanut lukuisia kisaryhmiä Tampereella, Porissa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa. Suvi avasi syksyllä 2019 oman tanssikoulunsa Suvi Salmi Dance Companyn Tampereelle.

Suvi omaa vahvan teatteri- ja laulutaustan ja on ollut mukana eri teattereiden produktioissa ja Tampereen Oopperassa sekä esiintyjänä että koreografina. Hänellä on filosofian maisterin tutkinto Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksesta. Suvi on FDO:n virallinen rekisterituomari ja tuomaroi tulevaisuudessa myös IDO:n kansainvälisissä kisoissa.

Suvi toivoo näkevänsä Estradi-tanssikilpailussa rohkeaa tulkintaa ja omaperäistä liikekieltä.

Henna Julin

Henna Julin on valmistunut Oulun Ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi pääaineenaan klassinen baletti. Opiskeluaikanaan hän syvensi osaamistaan myös Unkarin Tanssiakatemiassa. Toimittuaan joitakin vuosia tanssinopettajana niin Oulussa kuin Helsingissäkin, hän laajensi ymmärrystään kehosta ja liikkeestä Münchenin Teknillisessä Yliopistossa opiskellen urheilitieteiden maisteriksi. Henna työskentelee tällä hetkellä Saksassa urheilutieteilijänä, suurena intohimonaan hyödyntää tietotaitoaan tanssijoiden avuksi.
Henna toivoo ennenkaikkea näkevänsä kilpailijoiden nauttivan lavallaolosta, vaikka kilpailutilanne saakin olla jännittävä hetki. @scienceofballet

Maria Beseghi

Maria Beseghi is an Italian professional dancer who has been working in the field of dance as a dancer, dance teacher and choreographer.

At the age of 16, she moved from her home country to pursue a professional dance education in Munich, Germany at the "Hochschule fur Musik und Theater". There she completed her dance education and graduated in 2010 with a Bachelor of Artdegree.

Straight after her graduation from Munich, she started working as a full-time professional dancer in various companies in Europe: 2010–2012 Finnish National Ballet, 2012–2013 Zurich Ballet (Switzerland), 2013–2014 Northern Ballet (England), 2014–2015 Staatsoper Hannover (Germany), and 2015-2018 again the Finnish National Ballet.

She had the chance to dance classical ballets as well as modern and neoclassical productions from internationally recognized choreographers (among others Nacho Duato, Aleksander Ekman, Natalia Horecna, Christian Spuck, Mauro Bigonzetti).
During summer 2018 she started to work as a dance teacher in Finland, teaching both at amateur and professional level, and in 2020 she completed her education at somatic studio as a Pilates instructor.

Lara Müller

Lara Müller is a dancer and dance teacher from Switzerland. After her graduation from the Zürich University of the Arts Lara has worked with different choreographers in Switzerland, the Netherlands and Finland. Since 2021 she had been part of several contemporary dance performances in Finland. Lara is looking forward to see a lot of joy and passion for dance in this competition.

Greta Kella

Greta Kella on helsinkiläinen tanssija ja tanssinopettaja. Tanssiopintonsa hän aloitti Helsingin tanssiopistossa 3-vuotiaana, edeten myöhemmin opiston erikoiskoulutusluokalle sekä Kansallisoopperan balettioppilaitokselle, josta valmistui tanssijaksi vuonna 2011. Tämän jälkeen Greta kilpaili showtanssin SM-kilpailuissa ja opiskeli tanssinopettajaksi Tukholman taideyliopistossa. Vuodesta 2018 Greta on opettanut tanssia täysipäiväisesti Helsingin tanssiopistossa ja esiintynyt mm. Susanna Leinonen Companyn teoksessa. Tanssi on Gretan mielestä upea, monipuolinen laji, joka tarjoaa harrastajille mielettömästi erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Tanssikilpailuissa Greta toivoo näkevänsä kekseliäisyyttä, heittäytymistä ja positiivista osallistumista. @tanssinopettaja.gretakella

Konstantin Karin

Konstantin Karin on opiskellut klassista balettia Pietarin Vaganova Baletti Akatemiassa. Uzbekistanissa syntynyt Konstantin muutti Suomeen 1990 ja on siitä lähtien toiminut opettajana ja tanssijana sekä Suomessa että USAssa. Finland International Ballet School perustaja ja vetäjä.

Venla Mustonen

Venla Mustonen on kouluttautunut nykytanssin kandidaatiksi Lontoon Trinity Labanissa. Opintojen jälkeen Venla on toiminut monipuolisesti tanssin kentällä opetuksen ja projektien parissa. Tanssikisassa Venla toivoo näkevänsä intohimoista suhtautumista tanssiin ja ilmaisuun, sekä tietenkin tanssin iloa!

Tuomas Hyvönen

Tuomas Hyvönen on Helsingissä vaikuttava tanssija/koreografi/fysioterapeutti. Tanssijana Tuomas on toiminut mm. Suomen Kansallisbaletissa, Salzburg Ballettissa, Ballet Chemnitzissä ja muissa ryhmissä Euroopassa. Tällä hetkellä Tuomas toimii tanssiryhmä Ballet Finlandissa ja pitää fysioterapeutin vastaanottoa Art Fysiolla Helsingin keskustassa. Tuomas muistuttaa kilpailijoita, ettei tanssi ole vakavaa, vaan siihen pitää suhtautua sopivalla keveydellä.